تاريخ : شنبه 27 ارديبهشت 1393برچسب:نقشه برداری,معرفی نقشه برداری, | 10:34 | نویسنده : محسن قبادی

معرفي رشته مهندسی نقشه برداری و اهداف آن : 

 

 

 

 

 تاریخچه ی مهندسی عمران به اصطلاح Civil engineering به قرن هجدهم باز می‌گردد. در آن زمان مهندسی عمران در مقابل مهندسی طراحی Military engineering قرار داشت. اصطلاحی که به همه ی امور مهندسی که به مسایل ساخت و ساز بناهای دست ساز بشر باز می‌گشت. مانند سدها، ساختمان ها، پل‌ها و کانال‌ها گفته می‌شد. البته طی گذشت سال های متمادی و با پیشرفت علم و تخصصی شدن علوم، به مرور علوم مختلف، از جمله مکانیک Civil engineering جدا شده اما این اصطلاح هم چنان نام خود را برای عمران حفظ مهندسی کرد. در کشور ما نیز این رشته تا قبل از انقلاب فرهنگی به نام " مهندسی راه و ساختمان" معروف بود. اما بعد از انقلاب فرهنگی عنوان "مهندسی عمران" برای آن در نظر گرفته شد. زیرا عنوان "عمران" به اصطلاح Civil engineering نزدیک تر است.



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 21 ارديبهشت 1393برچسب:مثال برنامه مطلب,برنامه مطلب,مطلب, | 16:12 | نویسنده : محسن قبادی
تاريخ : شنبه 14 ارديبهشت 1393برچسب:مثال برنامه مطلب,برنامه مطلب,مطلب, | 13:10 | نویسنده : محسن قبادی

تبدیل واحدهای وزن و جرم و .... به یکدیگر: برنامه اي بنويسيد كه دمايي در واحد درجه فارنهايت را از ورودي بخواند و مقدار آن را با واحد درجه سانتيگراد نمايش دهد.

oC = 5/9 * ( F – 32 )

  • برنامهایبنويسيدکه دو عدد را از ورودي گرفته و بدون استفاده از متغير كمكي  محتواي آن دو را با هم عوض نمايد.

a=input(' ');

b=input(' ');

a = a + b;

b = a – b;

a = a – b;



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 27 فروردين 1393برچسب:مثال برنامه متلب,برنامه متلب,متلب, | 14:6 | نویسنده : محسن قبادی

برنامه اي كه دو عدد صحيح m , n را مي گيرد و اعداد صحيح بين m و n و خود آنها را چاپ مي كند.

n=input('n=  ');

m=input('m=  ');

if n>m

    for i=m:n

        fprintf('   %g' , i);

    end

elsefor j=n:m

        fprintf('  %g',j);

    end

end



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 24 دی 1392برچسب:gps,توتال استیشن, | 3:15 | نویسنده : محسن قبادی

مختصات ژئودتيک (G) به نام WGS84 صورت مي گيرد.

ارتباط دهنده اين دو سيستم به يکديگر مولفه هاي انحراف قائم {زاويه انحراف قائم در صفحه نصف النهاري، زاويه انحراف قائم در مقطع قائم اوليه}از طريق سيستم مختصات ژئودتيک محلي است.

 امکان انجام هر دو نوع مشاهده در يک ايستگاه ما را بر آن داشت که قابليت تعيين مولفه هاي انحراف قائم از طريق تلفيق مشاهدات GPS با توتال استيشن را مورد بررسي و تحقيق قرار دهيم.

مولفه هاي انحراف قائم با معلوم بودن مختصات GPS در سيستم مختصات ژئودتيک قابل تبديل به مختصات نجومي {طول نجومي، عرض نجومي} هستند. در اين تحقيق ابتدا روابط رياضي لازم جهت تعيين مختصات نجومي از طريق تلفيق مشاهدات GPS و تئودوليت، تعيين و سپس در يک ايستگاه لاپلاس از شبکه ژئودزي کلاسيک درجه يک ايران مدلهاي رياضي حاصل مورد بررسي عددي قرار گرفت. مدل رياضي به گونه اي ترتيب داده شد که در ايستگاه لاپلاس يک دستگاه معادلات با مشاهدات بيش از مجهولات تشکيل و از طريق سرشکني کمترين مربعات مختصات نجومي محاسبه گردند. به منظور ارزيابي دقتِ مختصاتِ نجوميِ حاصل، مختصات نجومي درجه يکِ مشاهده شده در ايستگاه لاپلاس با مختصات نجومي محاسبه شده مقايسه گرديد. بر اساس نتايج عددي حاصل، مختصات نجومي از طريق تلفيق مشاهدات GPS با تئودوليت به دقت 5.6" قابل محاسبه اند، که در حد دقت نجوم درجه 2 مي باشد. 

 با توجه به تائيدات عددي، روش ارائه شده مي تواند جايگزيني براي مشاهدات کلاسيک نجوم ژئودزي در عصر سيستم هاي تعيين موقعيت ماهواره‌اي باشد. دستيابي به انحراف قائم امکان انتقال از سيستم مختصات LA به LG و از طريق آن به سيستم G (در مورد GPS سيستم مختصات WGS84) و بالعکس را پديد مي آورد.

دستيابي به ارتباط اين دو سيستم مختصات باعث مي گردد که در مکانهائي که امکان تعيين موقعيت ماهواره اي به خاطر چند مسيري شدنِ امواج GPS و يا موانع، غير ممکن مي گردد به روش ياد شده بتوان مولفه هاي انحراف قائم را در نزديکترين محل که در آنجا انجام مشاهدات GPS ميسر است يافته و در ادامه مسير در جائي که امکان استفاده از GPS ميسر نمي باشد از طريق مشاهدات توتال استيشن به مختصات GPS رسيد. بدين ترتيب مشکل بکارگيري سيستم هاي تعيين موقعيت ماهواره اي در مناطق شهري و محلهائي که وجود موانع امکان استفاده از روشهاي تعيين موقعيت ماهواره اي را سلب مي نمايد، بر طرف مي گردد.

 



تاريخ : سه شنبه 24 دی 1392برچسب:مقدمه ای بر نرم افزار gnss, | 2:51 | نویسنده : محسن قبادی




حجم فایل   1866.039 KB


http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.cgi?key=79ac2da298cf90697bebf0fc052920ef
GNSS.rar


تاريخ : سه شنبه 28 آبان 1392برچسب:لغات و اصطلاحات تخصصی نقشه برداری, | 11:3 | نویسنده : محسن قبادی

لغات و اصطلاحات تخصصی نقشه برداری.

نقشه برداری را می توان علم تهیه و پیاده کرده نقشه دانست

کنترل کارهای اجرایی – تعیین میزان نشست ساختمانها در عملیات ساختمانی و مونتاژواحدهای تولیدی و صنعتی و طرح های مربوط به تسطیح اراضی در شهر سازی و کشاورزی – کنترل دائمی انحراف سد ها از نظر فشار آب در تاسیسات آبی – انتقال نقاط و امتداد ها در معادن و را ههای زیر زمینی - بررسی تغییرات پوسته زمینی در زمین شناسی – تعیین میزان عمق آب و تهیه نقشه های دریا نوردی در کشتیرانی و بندر سازی – تهیه نقشه ابنیه و آثار تاریخی در باستان شناسی پیکره های دیگری از دامنه فعالیتهای نقشه برداری را تشکیل می دهد .



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 28 آبان 1392برچسب:معرفی رشته نقشه برداری, | 15:1 | نویسنده : محسن قبادی

معرفی رشته نقشه برداری

 

رشته مهندسي نقشه برداري كه امروزه گاهي اوقات مهـندسي ژئودزي و ژئوماتيك نيز خوانده مي شود در بــرگيرنده كـليه فعالــيتهايـي است كه  به نوعي منجر به برآورد مختصات يـك يا چند نقطه از سطـح درون ويا برون زمين مي گردد.

     علاوه براين از آنجا كه درگذشته كليه فعاليت هاي مزبور به تهـيه  نقشه از محدوده اي از زمين  منجر مي شده لـذا به رشــته مهنــدسي نقشه برداري معروف گرديده وبه سبب آنكه هرنوع فعاليت وسـاخت وساز عمراني درنخستين گام مستلزم استفاده از نقشه بوده است ،اين رشته ازجمله گرايش هاي مهنـدسي عمران به حساب مي آمده است. ليكن امروزه با گسترش دامنه فعاليت هاي مهندسين اين رشته شاهد حضور آنان درساير كاربردهاي علمي تحقيقاتي وصنعتي اعم از كنترل سدها، برج هاي بلند، هدايت هواپيماها، پيش بيني زلزله، باستان شناسي، ساخت قطعات صنعتي و ... مي باشيم به همين سبب شايد بتوان نام مهندسي ژئودزي و ژئوماتيك را داراي وجه تسميه مناسب تري براي اين رشته دانست.



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 28 آبان 1392برچسب:, | 14:58 | نویسنده : محسن قبادی

نقشه‌برداری

نقشه‌برداری به علم اندازه‌گیری دقیق و تعین موقعیت نسبی عوارض روی سطح زمین اطلاق می‌شود. از این تعریف ساده چنین استنتاج می‌شود که هدف، تعیین مختصات نقاط در سه بعد است. در بعضی موارد، برای تعیین موقعیت، بعد زمان نیز مورد توجه قرار می‌گیرد (سنجش‌های نجومی و نقشه برداری ماهواره‌ای). مختصات مطلوب می‌تواند مختصات دکارتی Z,Y,X و یا مختصات عرض و طول جغرافیایی باشد.

معمولاً عملیات نقشه‌برداری شامل دو مرحله برداشت (یا اندازه‌گیری) و محاسبه و ارائه نتایج کار است. در مرحله اندازه گیری، از وسایل و دستگاه‌ها و نیز روش‌های مختلفی استفاده می‌شود تا داده‌های لازم برای مرحله دوم بدست آید. نتایج کار به صورتهای آنالوگ (نقشه، مقاطع طولی و عرضی و...) و یا ارقامی (مانند جدول‌ها، مدل‌های رقمی زمین) ارائه می‌گردد.

در نقشه‌برداری از مناطق کوچک اثر کرویت زمین تقریباً ناچیز است و می‌توان زمین را در منطقه کوچکی مسطح در نظر گرفت. در مواقعی که زمین را مسطح فرض کنیم روش نقشه‌برداری مسطحه نامیده می‌شود این فرضیه مادامیکه سطح منطقه مورد نظر از چند صد کیلومتر مربع تجاوز نکند قابل قبول است. نقشه‌برداری مسطح برای کارهای مهندسی، معماری، شهرسازی، باستانشناسی، کارهای ثبت و املاکی، تجاری، اکتشافی بکار می‌رود. برای نمایش اطلاعات جمع‌اوری شده در نقشه‌برداری از سیستم تصویر استفاده می‌گردد.



ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 19 آبان 1392برچسب:, | 11:11 | نویسنده : محسن قبادی

امزش نرم افزار لند

 

دانلود



تاريخ : شنبه 18 آبان 1392برچسب:, | 20:3 | نویسنده : محسن قبادی

مقدمه

استفاده از دوربینهای رقومی عکسبرداری هوایی جهت تهیه نقشه بروش فتوگرامتری چندیست که در دنیا مطرح شده و جنبه کاربردی بخود گرفته است. یکی از این دوربینها دوربین UltraCAM می باشد که توانسته است گوی سبقت را از رقبایی همچون DMC از کمپانی ZEISS و ADS40 از کمپانی LEICA برباید. حدود 40 دوربین UltraCAM در سطح دنیا مشغول بکار می باشد که یکی از آنها در کشورمان ایران، مدتیست که مشغول به تصویر برداری شده است. از قابلیتهای بارز این دوربین علاوه بر رقومی بودن آن، زمین مرجع نمودن مسقیم از طریق اندازه گیری پارامترهای توجیه خارجی )، ،(X0,Y0,Z0, بوده که این عمل با بهره گیری از GPS و IMU نصب شده در هواپیما انجام خواهد شد.



ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 12 آبان 1392برچسب:, | 16:42 | نویسنده : محسن قبادی

کارگاه محاسبه و ترسیم 3

(آموزش نرم­افزار MATLAB)



ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 8 آبان 1392برچسب:, | 18:57 | نویسنده : محسن قبادی

به دست آوردن حجم عملیات خاکی و نقشه شیب زمین همواره یکی از پر کاربرد ترین عملیات های نقشه برداری به حساب می آمده است.

 

برای مشاهده متن کامل و دانلود و اموزش نرم افزار به ادامه مطلب مراجعه کنید ...

 



ادامه مطلب
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
  • دانلود کتاب
  • بک لینک